Грузинська TBC Bank Group отримала дозвіл на купівлю українського платіжного сервісу Fondy

Антимонопольний комітет надав дозвіл грузинській TBC Bank Group на набуття контролю над компанією Fondy Payments Ltd. Відповідне рішення АМКУ ухвалив 25 квітня.

Згідно з ним, TBC Bank Group, через свою компанію TBC International Holdings Limited (Велика Британія), отримує право викупити частки в українській компанії «Елаєнс» та ірландській Fondy Payments Ltd.

Окрім цього, АМКУ дозволив узгоджені дії з боку TBC Bank Group та фізичної особи – громадянки України. Ці дії стосуються виконання положень про обмежувальні умови, що містяться в укладеній акціонерній угоді, строком на п’ять років.

TBC Bank – один із двох найбільших банків Грузії, на нього припадає близько 40% активів сектору. Банк має 13 відділень та 32 сервісних центри по всій Грузії. Заснований у 1992 році. З 2019 року працює також в Узбекистані. З 2014 року акції банку торгуються на Лондонській біржі, а 2017 року вони увійшли до індексу FTSE 250. Капіталізація банку — £1,4 млрд.

Fondy – один з найбільших операторів на ринку платежів e-commerce, який обслуговує близько 20 000 торговців та пропонує широкий спектр платіжних рішень для онлайн- та офлайн-бізнесу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук